Het is weer bijna winter en we zijn vollop verkouden. Sommige mensen hebben daarbij ook vaak last van hun keel. Het drinken vna hete thee wanneer je verkouden bent of keelpijn hebt helpt je gehydrateert te blijven en het voorkomt dat je keel droog wordt, wat voor nog meer pijn kan veroorzaken. Er zijn vele theeën die je kunnen helpen, maar  deze theeën helpen specifiek bij een verkoudheid en/of keelpijn. 

Gember thee

Gember thee is een goede voor keelpijn en verkoudheid. Voeg er citroen en honing aan toe en het is een ideale thee als je je niet zo goed voelt. Honing verzacht en helpt bij het doden van het virus en de bacteriën. Gember geeft je immuunsysteem een boost, waardoor je keelpijn sneller over is en citroen zit vol met vitamine C wat ook helpt bij het sneller beter worden.

Kamille thee

Dit is een kruiden thee zonder cafeïne en vaak de eerste thee die mensen drinken als ze willen relaxen. Kamille staat bekend om haar rustgevendheid, maar kamille helpt ook de zwelling te verminderen. Aan kamille thee kan je ook prima honing toevoegen om je nog meer te helpen.

Munt thee

Nog een cafeïne vrije thee. Munt thee is een geweldige thee om te drinken als je verkouden bent of als je keelpijn hebt. Voornamelijk pepermunt is een goede om dat dat menthol bevat, wat de pijn verlicht. Pepermunt is ook ontstekingsremmend, antibacterieel en antiviraal.