Thee & Ongestelheid

Voor vele mensen, krampen tijdens de ongesteldheid is een maandelijks terugkerend ding. Deze krampen kunnen licht zijn, maar ook zo heftig dat je je werk moet missen en ze kunnen ervoor dat jij je verschrikkelijk voelt. Veel mensen slikken hiervoor dan pijnstillers die helpen, maar er zijn ook holistische opties die helpen bij het verminderen van de pijn. 

Thee drinken is een van de beste kruidenremedie die de pijn kan verlichten. Het is niet alleen lekker, maar het kan je je mentale gezondheid een boost geven. Verminder ongestelheidspijn met deze volgende theeën die je het beste helpen.

Kamille thee

Kamille thee is een geweldige, stress verminderde thee. Studies wijzen uit dat deze kruidenthee direct effect heeft op de GABA receptoren in de hersenen die helpen met het opwekken van rust en het verminderen van stress. Als je last helpt van stress wanneer je ongesteld moet worden – en last hebt van krampen – helpt deze thee je goed dankzij zijn kalmerende effecten. Kamille thee heeft ook een ontstekingsremmend effect, wat de oorzaak is van ongestelheidspijn, krampen en een opgeblazen gevoel. Aanvullende studies tonen aan dat kamille thee het beste werkt voor krampen in je onderbuik.

Naast onze kamille thee, vind je kamille nog meer in onze Kinder Kruiden. Door zijn zachtheid is dit ook een ideale thee voor wanneer je ongesteld bent. 

Gember thee

Gember is ook een ideale thee voor de pijnverlichting, maar voor voor mensen die te maken hebben met veel bloedverlies tijdens de ongesteldheid. Een medisch traject kwam tot de conclusie dat mensen die gember slikten tijdens de eerste vijf dagen van hun ongesteldheid veel minder last hadden van ongestelheidspijn en de bloeding verminderen tegenover de mensen die een placebo kregen. 

Naast onze gember thee, vind je gember ook in onze Groene Gember Ctiroen en Zoete Chai Choco (meteen goed voor wanneer je trek hebt in wat zoets!)

Venkel thee

Venkel thee biedt van nature een stofje die ervoor zorgt dat je minder last hebt van gassen en verminderd krampen zodat je minder last hebt van het opgeblazen gevoel, krampen en pijn. In een studie is aangetoont dat venkel thee veel impact had op het verminderen van pijn tijdens de ongesteldheid. Meer dan de helft van de mensen die deelneemden hadden positieve effecten van de venkel thee, waarbij maar 8% van de mensen die een placebo kregen verbetering voelde. 

Venkel vind je in onze Kinder Kruiden en Weltrusten thee.

Pepermunt thee

Pepermunt is een medisinaal kruid dat al eeuwen wordt gebruikt voor vanalles, zoals het hele van wonden, het verlagen van de bloeddruk en om de spijsvertering te verbeteren. De thee biedt een heerlijke sensatie en rijke smaak dankzij zijn hoge concentratie van menthol. Een studie toont aant dat pepermunt thee een groot effect heeft bij pijnvermindering tijdens de ongestelheid. De studie toonde aan dat pepermunt thee even effectief was als mefenaminezuur – een medicijn wat vaak wordt voorgeschrijven bij milde tot matige pijn. 

Pepermunt vind je in onze Verse Munt thee.

Groene thee

Groene thee is een van de populairste natuulijke geneesmiddelen ter wereld. Het zit vor met antioxidanten die voordelig zijn voor onze gezondheid. Het is ook aangetoont dat groene thee helpt bij het verminderen van de pijn die krampen tijdens de ongesteldheid veroorzaken. 

Wij hebben verschillende groene theeën waaruit je kunt kiezen.