Creatief relaxen met thee

Ik geloof oprecht dat er weinig betere manieren zijn om tot rust te komen dan met een kopje thee. Ik drink veel thee, maar het moment dat ik er goed voor kan zitten en de tijd kan nemen, dat zijn de momenten waar ik naar uitkijk. Dit is omdat dit momenten zijn die echt rust bieden ipv tussendoor een kopje thee drinken. Het zetten en drinken van thee is al een manier om te relaxen, maar zijn er vele andere manieren om tot rust te komen met thee. Deze creatieve manieren zijn ook ideaal als self-care. 

Thee gezichtsmasker

Als ik een spa dag thuis doe, dan is het eerste wat ik pak een gezichtsmasker. Gezichtsmaskers zijn voor mijn een van de meest ultime manieren om tot rust te komen, omdat je er echt de tijd voor moet nemen. Je kan van thee je eigen gezichtsmaskers maken. De antioxandanten in thee zijn erg goed voor je huid. Een masker dat ik heerlijk vind, is een groene thee masker. Het helpt bij acne, verminderd eventuele rode plakken en irritatie en het hydrateert de huid door de vele vitamines die erin zitten.

Zelf een groene thee masker maken

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel groene thee
 • 1 eetlepel baking soda 
  • als variatie kan je ook suiker doen voor een scrub
 • 1 eetlepel honing
 • water (optioneel)

Het maken:

 1. Zet je kopje groene thee. Laat het 1 uur trekken en haal erna de theebladeren eruit en laat deze afkoelen.
 2. Doe de theebladeren in een kom en voeg de baking soda en honing to om een pasta te maken. Als het te dik is, voeg dan het water van je gezette thee toe.
 3. Om het masker nog een betere werking te geven, was eerst je gezicht voor het aanbrengen van dit masker.
 4. Wanneer je gezicht schoon is, breng je het masker aan en masseer je zachtjes je gezicht om dode huidcellen en vuil uit je porieën te verwijderen.
 5. Laat het masker voor 10 tot 15 minuten zitten en daarna kan je het eraf halen met warm water.

Stomen met thee

Net als warm water de theebladeren opent, opent de stoom ook je porieën. Wanneer ik in de ochtend een kopje thee zet, laat ik vaak de stoom tegen mijn gezicht aankomen. Dat vind ik heel kalmerend en een goede manier om mee wakker te worden. Als jij dit ook lekker vind, dan is stomen met thee zeker wat voor jou!

Wanneer je gaat stomen met thee, voeg je thee toe aan je kom met kokend water en laat je dit trekken voor een paar minuten. Vervolgens plaats je je hoofd over de kom en leg je een handdoek over je heen zodat de stoom goed tegen je gezicht aan komt voor 5 – 10 minuten. Mijn favorieten om mee te stomen zijn onze Kamille, Lavendel en als je erg verkouden bent, is onze Marrakesh Munt perfect.

Voordelen van stomen met thee

Welke voordelen je precies hebt, dat verschilt heel erg aan welke thee je gebruikt, maar een aantal zijn:

 • Het maakt de huid schoon en zacht doordat het vuil uit je porieën haalt
 • Het hydrateert de huid
 • Geeft een boost aan de circulatie
 • En natuurlijk is het heel rustgevend!

Thee bad

Helaas heb ik thuis geen bad, maar dit is zeker iets wat ik ga proberen op een vakantie! Als ik denk aan een avond ontspannen, dan denk ik aan een warm bad. En aangezien thee een soort bad is voor je binnenkant, waarom niet een bad nemen in thee? Het klinkt misschien raar, maar het is eigenlijk een perfect onderdeel voor je spa dag thuis! Het kan helpen met spierpijn, de slaap bevorderen en het is heel goed voor je huid. Hetzelfde als stomen met thee, vul je je bad met warm water en voeg je de thee toe. 

Thee meditatie

De laatste manier die ook even hier genoemd moet worden, is thee meditatie. Dit is ook een perfecte manier om te relaxen met een kopje thee. Wil je weten hoe dit moet? Lees dan onze blog hierover!