Chocolate Break Cookie Sheet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 25-30 minuten
Moeilijkheid:
Ingrediënten
- 230 gram gezouten boter op kamer temperatuur
- 200 gram suiker
- 220 gram lichte basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
- 2 grote eieren
- 260 gram all-purpose bloem*
- 1 tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl zeezout
- 350 gram chocolade (in stukjes gesneden)
Benodigdheden
- Maatlepels
- Maatbekers
- Mixer
- Pannenlikker
- Bakpapier
- Oven plaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC en leg het bakpapier op de ovenplaat.
- Mix in een kom de bloem, baking soda, zout en bakpoeder.
- Mix in een andere kom de boter, suiker en lichte basterdsuiker tot deze goed zijn samengevoegd.
- Mix de eieren en het vanille extract tot deze stijf is.
- Mix de droge en natte ingrediënten bij elkaar.
- Voeg nu de chocolade toe en meng het goed door elkaar.
- Maak nu grote bollen van het deeg en spreid ze uit over de ovenplaat. Zorg wel dat ze dicht genoeg bij elkaar liggen op een sheet te vormen.
- Bak ze af in de voorverwarmde oven voor 8 tot 10 minuten. Wanneer ze net bruin beginnen te worden haal je ze eruit.
- Laat ze vervolgens nog 2 minuten op de ovenplaat liggen en verplaatst de plaat dan naar een koude plaat om af te koelen.
- Als deze is afgekoeld is hij heel makkelijk te breken.
- Top het af met slagroom en blauwe bessen voor een overheerlijke combinatie!
*Dit kan makkelijk vervangen worden met glutenvrije all-purpose bloem.