Chocolate Break Cookie Sheet

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 10-15 minuten

Totale tijd: 25-30 minuten

Moeilijkheid:

Ingrediënten

  • 230 gram gezouten boter op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 220 gram lichte basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 260 gram all-purpose bloem*
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 350 gram chocolade (in stukjes gesneden)

Benodigdheden

  • Maatlepels
  • Maatbekers
  • Mixer
  • Pannenlikker
  • Bakpapier
  • Oven plaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC en leg het bakpapier op de ovenplaat.
  2. Mix in een kom de bloem, baking soda, zout en bakpoeder.
  3. Mix in een andere kom de boter, suiker en lichte basterdsuiker tot deze goed zijn samengevoegd.
  4. Mix de eieren en het vanille extract tot deze stijf is.
  5. Mix de droge en natte ingrediënten bij elkaar.
  6. Voeg nu de chocolade toe en meng het goed door elkaar.
  7. Maak nu grote bollen van het deeg en spreid ze uit over de ovenplaat. Zorg wel dat ze dicht genoeg bij elkaar liggen op een sheet te vormen.
  8. Bak ze af in de voorverwarmde oven voor 8 tot 10 minuten. Wanneer ze net bruin beginnen te worden haal je ze eruit.
  9. Laat ze vervolgens nog 2 minuten op de ovenplaat liggen en verplaatst de plaat dan naar een koude plaat om af te koelen. 
  10. Als deze is afgekoeld is hij heel makkelijk te breken.
  11. Top het af met slagroom en blauwe bessen voor een overheerlijke combinatie!

*Dit kan makkelijk vervangen worden met glutenvrije all-purpose bloem.