3 Lavendel recepten voor een zoete en verfrissende zomer

Lavendel thee is een hele populaire kruiden thee. Het staat bekend om haar kalmerende en rustgevende effecten en om haar zoete en bloemige aroma. Het drinken van lavendel thee is een goede manier om de wereld te ontsnappen in een nieuwe wereld vol met gelukzaligheid en een volle smaak.

Wat is lavendel thee?

Lavendel thee is een kruidenthee die gemaakt wordt van de paarse blaadjes van de lavendel plant. De plant voor veel gebruikt in aromatherapie om kalmte en rust te promoten. Lavendel wordt ook gebruikt om de symptomen van stress en angst te verminderen. 

Lavendel bevat vitamine A en calcium, wat goed is voor je zicht en je botten. Lavendel is ook laag in calorieën, wat het een goede drank maakt voor mensen die daarop letten.

Recepten

Simpele Lavendel thee 

Ingrediënten:

 • 1 á 2 theelepels gedroogde lavendel
 • 250 ml water
 • Optioneel: suiker/honing

Bereiding:

Kook het water op 100ºC. Doe de lavendel in een theezeef en giet het gekookte water hier overheen. laat dit trekken voor 5 tot 10 minuten. de smaak wordt beter, hoe langer je het laat trekken. Haal de theezeef eruit en voeg optineel nog honinh/suiker toe.

Genieten maar!

Kamille en Lavendeel IJsthee

Ingrediënen:

 • 2 theelepels lavendeel thee
 • 2 theelepels kamille thee
 • 2 theelepels groene thee
 • 2L water
 • 130 gram gesneden citrus vrucht (sinaasappel, citroen, grapefruit of limoen)
 • IJsklontjes

Bereiding:

Kook het water op 100ºC. Doe de lavendel, kamille en groene thee in een theezeef en hang deze in een grote kan. Giet het gekookte water over de theezeef. Laat het trekken totdat het water kamertemperatuur heeft bereikt. Haal de theezeef eruit en schenk het eventueel in een nieuwe kan (ijsthee kan). Voeg het gesneden fruit toe en zet het geheel voor 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Serveer in lange glazen gevuld met ijsklontjes.

Tip: Je kan de groene thee vervangen voor een andere eentoninge thee, zoals Earl Grey of Oolong thee. Earl Grey heeft bergamot olie en dat paart perfect met citrus fruit.

Lavendel Munt IJsthee

Deze thee is ideaal om mee af te koelen tijdens de zomer. Lavendel helpt je ontspannen en de munt voegtI een heerlijke verfrissende smaak toe aan de thee.

Ingrediënten:

 • 4 theelepels lavendel thee
 • 1 handje met verse munt blaadjes
 • 2L water
 • IJsklontjes

Bereiding:

Kook het water op 100ºC. Doe de lavendel en munt in een theezeef en hang deze in een kan. Giet het gekookte water over de theezeef heen en laat het trekken voor 5 tot 10 minuten. Als je suiker toevoegd,voeg je deze toe wanneer het water nog heet is. Honing en andere vloeibare zoetmakers kan je toevoegen als het is afgekoeld. 

Laat het afkoelen naar kamertemperatuur en haal de theezeef eruit. Serveer in glazen met ijsklontjes en genieten maar!

Love Laidback Lavendel

Wij raden altijd aan om losse lavendel thee te gebruiken om de beste smaak te krijgen. lavendel thee is een smaakvolle manier om tot rust te komen. Geniet van de zoete smaak van lavendel thee en breng je relax moment naar een hoger niveau door lavendel olie te gebruiken als aromatherapie. Deze thee is heerlijk zowel heet als als ijsthee. Met deze recepten en een beetje tijd geniet jij ook van deze bloemige thee.