Thee, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Wij verkopen maat 50 smaken, maar wereldwijd zijn er zo’n 1500 verschillende theeën. Gelukkig bederft thee niet snel en kun je er lang van genieten. Maar het is natuurlijk wel handig om te weten hoe lang verse thee ongeveer houdbaar is.

Hoe bewaar je verse thee?

Verse thee kun je het beste bewaren droog, afgesloten en op kamertemperatuur. Zo zorg je ervoor dat je thee het langste vers blijft en kan de smaak, geur en kleur ook niet vervagen. Onze zakjes zijn daarom ideaal, want ze zijn hersluitbaar.

Hoe lang kun je verse thee bewaren?

Verse thee zal niet snel bederven, maar het kan wel zijn smaak verliezen. De meeste theeën houden zijn smaken zo’n 12 tot 18 maanden vast. Je kan het daarna nog wel drinken, maar de smaak kan dan veranderd zijn. Het komt niet snel voor dat thee bederft, maar we raden het af om de thee na 18 maanden nog te drinken; gewoon voor de zekerheid.

Is er verschil in houdbaarheid tussen theesoorten?

Ja, ze zijn niet groot, maar ze zijn er wel. De basisregel is: hoe donkerder de thee, hoe langer hij houdbaar is. Dus zwarte thee is langer houdbaar dan groene thee. Dit komt doordat zwarte thee langer geoxideerd wordt dan groene thee. Hierdoor is de thee droger en daardoor vervliegt de smaak, kleur en geur minder snel.

Samantha & Mark