Tips van de theekenner

Maak je kopje thee nog beter met deze tips!

  1. Gebruik losse thee

Voor het lekkerste kopje thee, kan je het beste losse thee gebruiken. Losse thee is namelijk de beste kwaliteit die je kan hebben in de theewereld. Voorverpakte theezakjes zijn het laagste. Wanneer je deze openmaakt zie je veel gruis en vaak wordt er ook suiker of iets dergelijks aan toegevoegd. 

  1. Check je temperatuur

Voordat je je thee zet, check eerst op welke temperatuur je het water moet koken. Niet elke thee houdt van 100º. Voornamelijk groene theeën worden gezet met water van 80º.

  1. Gebruik een smart waterkoker

Wanneer je een smart waterkoker gebruikt, kan je instellen op welke temperatuur je het water wilt laten koken. Om het perfecte kopje thee te maken, maakt dit je leven een stuk makkelijker!

  1. Gebruik een filter

Haal het beste uit je thee door een filter te gebruiken. Losse thee bladeren ontrollen namelijk is contact met gekookt water en hoe meer ruimte dit krijgt, hoe beter voor de smaak. Hoe groter het filter, hoe beter; geef je thee de ruimte om uit te breiden.

  1. Cold brew je ijsthee

Als je eenmaal een kopje cold brew ijsthee hebt gehad, wil je niks anders meer. Het is super makkelijk the maken. Cold brew ijsthee smaakt elegant en brengt je ijsthee naar een nieuw niveau. Alle subtiele smaken en lagen zijn veel makkelijker te proeven in cold brew ijsthee. In een eerdere blog lees je hoe je cold brew ijsthee maakt.

  1. Verwarm je theepot/beker

Het opwarmen van de theepot/beker is iets wat de thee professionals doen wanneer zij thee zetten. Kook wat extra water, doe dit in je theepot/beker, roer het door de pot/beker en vervolgens gooi je het water eruit. Dit is een belangrijke stap zodat wanneer je je thee in de pot of beker doet, het temperatuur verschil niet te groot is en de temperatuur niet te ver daalt in je pot of beker.

  1. Dek je theepot/beker af

Dit heeft ook te maken met het verwarmen van de theepot/beker. Het gaat allemaal over de temperatuur van het water zo stabiel mogelijk the houden zolang de thee trekt. Bij een theepot zit vaak een deksel waarmee je dit kan doen. Zet je een beker thee, kan je iets op de beker leggen zodat het water lekker heet blijft zolang de thee trekt. 

  1. Niet te lang

Twee dingen maken je thee bitter; gebruik maken van water op de verkeerde temperatuur en je thee te lang laten trekken. Veel mensen maken de fout om de thee langer te laten trekken wanneer ze een sterkere kop thee willen. Je thee wordt wel sterker, maar ook erg bitter. Om je thee sterker te maken kan je beter meer losse thee toevoegen en deze laten trekken voor dezelfde tijd.